Blog

Arbejdsskade erstatning

I en tid hvor mange oplever at få flere og flere arbejdstimer, er det enormt vigtigt, at man husker at få mest muligt ud af sin fritid. Nogle vælger at bruge deres fritid på at dyrke en hobby; dette kan være alt fra fodbold til frimærkesamling.  Andre vælger at bruge deres fritid på mere afslappende aktiviteter – for eksempel ved at sørge for ofte at komme ud i naturen. Hvad end man er til gåture, løbeture, cykling eller noget helt fjerde, sætter naturen nemlig de perfekte afslappende rammer for, at man kan få noget frisk luft og nyde en formidabel udsigt imens. Naturen er i sandhed en legeplads, og noget som langt de fleste hårdtarbejdende mennesker kan have godt af at opleve.

 

Arbejdsskade – hvad så nu?

 

Det er desværre ikke alle, der er privilegerede nok til at kunne udnytte naturen til fulde. Har du eksempelvis været ude for en ulykke, som har forvoldt dig skade, kan det være, at din krop ikke kan holde til hverken gå- eller cykelture i den skønne danske natur. Dette kan være et stort tab for mange, og derfor er det vigtigt, at man efter en ulykke husker at søge erstatning, hvis det er muligt.

 

Har du, ligesom mange andre danskere, været ude for en ulykke på din arbejdsplads? Så vil der sandsynligvis være tale om en arbejdsskade. Og selvom arbejdsskader naturligvis er enormt frustrerende, så er der også en fordel ved netop denne type skade: ved en arbejdsskade vil man nemlig stort set altid have ret til erstatning. Vil du gerne høre mere om, hvordan du kan få søgt og udbetalt din berettigede arbejdsskade erstatning? Så læs videre nedenfor.

 

Hvordan får jeg udbetalt min arbejdsskade erstatning?

 

Står du i den uheldige situation, at du har været ude for en arbejdsskade og nu skal søge arbejdsskade erstatning, så er der nogle ting, der er gode at have styr på. Først og fremmest skal du vide, hvor du skal søge erstatning. Ved arbejdsskader vil det ofte være din arbejdsgivers forsikring, der skal udbetale erstatningssummen. Derfor skal du reelt set pålægge din arbejdsgiver at søge om erstatning for dig – men det er naturligvis vigtigt, at du sørger for at holde dig underrettet i sagens fremgang.

 

Dernæst er det også væsentligt, at du husker at få indsamlet den tilstrækkelige dokumentation. Har du fået varige sår, skader eller mén som følge af ulykken, er det vigtigt, at du husker at gå til lægen og få denne til at dokumentere alle skader. Derudover kan det være en hjælp, hvis du tager billeder af ulykkesstedet og indhenter beskrivelser af ulykken fra eventuelle vidner. Dette vil styrke din sag i det tilfælde, at det var dårlige og måske endda ulovlige forhold på din arbejdsplads, der var skyld i din ulykke.

 

Vil du vide endnu mere om at søge erstatning for arbejdsskader? Så kontakt en advokat med speciale i erstatningssager allerede i dag.