Blog

Klargøring af båd – sådan bliver du klar til sæsonens mange sejlture

Hvis du har en båd, er det vigtigt, at du sørger for at vedligeholde dens kaleche. Kalechen bliver nemlig udsat for nogle hårde påvirkninger udefra, når båden er ude på vandet. Hvis du derfor gerne vil sikre din kaleche bedst muligt, skal den rengøres. Ligesådan er det også en god idé med en imprægnering af bådkaleche.

Derfor har din bådkaleche brug for en grundig rengøring

Når du sejler ude på havet, bliver din bådkaleche udsat for flere forskellige elementer. Blandt andet bliver bådkalechen udsat for solens stråler. Faktisk rammer de kalechen ekstrahårdt, da strålerne bliver forstærket i afspejlingen fra vandet.

Bådkalechen bliver også udsat for en masse saltvand, når du er ude og sejle. Saltvand er hårdt mod alle slags materialer, og her er din båd ingen undtagelse.

Din kaleche har formentlig også været opbevaret hen over vinteren, hvor den har stået sammenpakket i lang tid. Derfor er der også en risiko for, at der er opstået plamager på kalechen fra enten fugt, skidt og andet snavs. Derfor er det vigtigt, at du sørger for en grundig klargøring af din båd, inden du tager ud og sejler.

Forlæng din båds levetid med en klargøring

Med en grundig klargøring af båd er den bedre rustet til at klare endnu en sæson på havet. En grundig klargøring af båd omfatter både en omfattende rengøring og vask.

Derudover er det også nødvendigt, at din bådkaleche bliver imprægneret. Når du imprægnerer din bådkaleche, bliver overfladen bedre beskyttet, og den forbliver også vandtæt. Det giver din bådkaleche de bedste betingelser for en længere levetid.

Det er vigtigt, at din bådkaleche bliver imprægneret før hver sæson begynder. Når din båd har været ude på havet i en hel sæson, vil det meste af imprægnering ofte være forsvundet. Det skyldes, at imprægneringen svinder, når solens stråler rammer kalechen. Ligesådan bliver imprægneringen også skyllet langsomt ud af kalechen, når den bliver udsat for vand.

Lad et professionelt rensefirma stå for klargøringen af din båd

Når din båd skal klargøres, har du mulighed for at udlicitere opgaven til et rensefirma. Rensefirmaet har både kompetencerne, redskaberne og rengøringsmidlerne til at udføre opgaven effektivt og grundigt.

Ligesådan kan rensefirmaet også hjælpe dig med at få din bådkaleche imprægneret, så den er rustet bedst muligt til endnu en sæson på havet.

For at forlænge levetiden på din bådkaleche og sikre, at den er klart til en hel sejlsæson, så er det en fordel at rengøre og vaske den tilstrækkeligt, men mest af alt sikre at der er efterfølgende imprægnering, der beskytter overfladen af materialerne og sikrer vandtæthed.