Blog

Nyd naturen, mens dine tænder bliver rettet

Hvis du holder af naturen, er det rart at vide, at du har al mulighed i verden for at bruge din tid derude, mens dine tænder bliver rettet. Når du vælger Invisalign, får du nemlig nogle skinner, som du kan bruge overalt. På den måde kan du sagtens vandre, tage på jagt eller noget helt tredje, mens dine tænder bliver rettet til.

Som en ekstra bonus er Invisalign skinner næsten helt usynlige. Skinnerne er nemlig gennemsigtige. Derfor slipper du for, at alle kigger på dine bøjler. Faktisk vil de fleste formentlig ingen gang lægge mærke til, at du pludselig bruger skinner. Derfor er Invisalign en diskret og nem løsning, når du gerne vil have rettet dine tænder. Du kan se før og efter billeder her.

Hvad er en Invisalign bøjle?

En Invisalign bøjle er som nævnt gennemsigtig. Derfor bliver bøjlen også foretrukket af flere patienter, der ønsker en mere diskret løsning, når de skal have rettet deres tænder. Derudover har bøjlen også den fordel, at du kan tage den ud, når du vil. På daglig basis skal du eksempelvis tage den ud, når du gerne vil spise eller børste tænder. Hvis der derudover opstår et behov for, at du tager bøjlen ud, kan du selvfølgelig også gøre det. Bøjlen er nemlig nem at tage af og på.

Bøjlen er fremstillet af et slidstærkt, termoplastisk materiale. Materialet er naturligvis blevet godkendt til medicinsk brug. Det vil altid afhænge af din situation, hvor længe det er nødvendigt at bære Invisalign bøjlen. Du kan desuden også opleve, at din tandlæge ikke vil anbefale dig bøjlen. Det skyldes, at bøjlen er bedst egnet til lettere tandreguleringer. Du bør derfor drøfte med din tandlæge, hvorvidt Invisalign er en god løsning i netop dit tilfælde.

Mange flere fordele end dens usynlighed

Langt de fleste patienter vælger Invisalign, fordi bøjlen er næsten usynlig. Men faktisk byder bøjlen også på mange flere fordele. Blandt andet kan bøjlen anvendes af alle aldersgrupper. Mange andre bøjler bliver ellers udviklet med tanke på en snæver målgruppe – men ikke Invisalign. Dog oplever flere tandlæger, at især unge mennesker og voksne foretrækker bøjlen på grund af dens gennemsigtighed, der får den til at fremstå næsten usynlig.

Som tidligere nævnt har du også mulighed for at tage bøjlen ud. Det skal du gøre dagligt, når du enten spiser eller børster tænder. Herudover bør du lade bøjlen blive i munden. Hvis der så opstår en situation, hvor du gerne vil have bøjlen ud, har du dog altid mulighed for det. Invisalign bøjlen er nem at af- og påmontere – også som civilperson.

Vigtigst af alt har bøjlen vist sig at have en høj succesrate. Flere mennesker melder tilbage, at de har fået deres drømmesmil efter at have anvendt bøjlen fra Invisalign. Det er naturligvis det vigtigste i sidste ende; at du opnår det resultat, som du sigtede efter.

Som udgangspunkt bør bøjlen heller ikke give nogle smerter. Nogle patienter melder dog tilbage om milde smerter, men som udgangspunkt bør det ikke føles decideret ubehageligt at anvende bøjlen. Hvis du oplever smerter, når du anvender bøjlen, bør du altid kontakte din tandlæge med det samme.