Blog

Derfor skal du overveje at få en våbentilladelse

Står du ligesom mange andre og mangler en hobby der giver lidt motion, men du er ikke god til hold og du gider faktisk ikke svede på et løbebånd når der er en hel verden af natur udenfor? Eller tiltaler det dig at fange og skyde din egen mad og måske endda leve lidt vildt og lidt mere i takt med naturen? Kan du godt lide at være i dine egne tanker?

Så kan det være du skal kaste dig ud i noget jagt og fiskeri. Herunder kan du få et indblik i hvordan du kan læse dig til reglerne og om det er noget for dig.

Rart at gå på jagt og fiske

Danmark er ikke den store tilhænger af våbentilladelse. Vores socialdemokratiske tilgang er ikke meget lig USA’s liberal-kapitalistiske, men det betyder ikke vi i Danmark ikke kan nyde friluftslivet med et gevær eller en fiskestang sådan som naturen har tænkt det for os.

Der er masser af friluftsbutikker og hjemmesider hvor du kan finde information og remedier, samt de bedste måder hvorpå du kan udføre hobbyen sikkert og indenfor Danmarks reglementer. Det kan være en fordel at læse om det og investere i noget godt udstyr og nogle tegn til jagt og fiskeri, specielt hvis du tror det er noget du godt kunne blive ved med at lave.

Bedre for miljøet

Det at skyde og fange sin egen mad er noget af det bedste man kan gøre for miljøet. Ikke nok med at det ikke støtter hele kød- og fiskeindustrien, men du er også sikker på at det dyr du dræber har haft et godt liv. Det er en meget mere bæredygtig måde at få mad på, og så er det superhyggeligt og kan være spændende når man sniger sig ind på et bytte. Desuden smager det altid bedre når end mad er hjemmefanget.

Godt for dig

Ikke nok med, at det er godt for dig at komme udenfor og få noget sol, noget frisk luft og noget motion, de dyr du slår ihjel er også så friske som de kan blive. Der er ikke noget sejt ved en torsk der er blevet fanget for et par timer siden. Derudover er det sundt for vores hjerner at afkoble et par timer.

De er lavet til at gå på jagt tilbage fra urtiden og det kan føles helt befriende at komme væk fra byens støj og tilbage til sine forfædres rødder.