Blog

Få bedre søvn på jagtturen

Når man tager på en jagtferie el. jagttur der vare over flere dage skal man have sin tålmodighed, sit jagtudstyr og ikke mindst sine overnatningsremedier med. Det er flere dage i træk ude i naturen, hvor man må leve med det man har.

Ønsker du at leve lidt bedre, så kan du med fordel opgradere din soveplads og det er der flere måder at gøre på. Det kan f.eks. være et oppusteligt liggeunderlag, en luftmadras, men min klare anbefaling vil være en feltseng og hvorfor kan du læse mere om herunder.

Derfor skal du tage en feltseng med på jagttur

En feltseng er et godt alternativ til det kedelige flade liggeunderlag der ikke rigtig giver noget komfort, men også til det oppustelige liggeunderlag der ligger på jorden, hvor en feltseng er hævet over jorden.

Det er også et rigtig godt alternativ til luftmadrasser der vejer og fylder meget, og kræver en pumpe, da en feltseng er mere komfortabel og kan fås i en letvægtsudgave, hvilket er godt til en jagttur hvor man skal kunne bevæge sig nemt og ubesværet.

Fordele ved feltsenge

Der er mange fordele ved feltsenge og også flere end man finder ulemper vil jeg mene, hvorfor det også er et godt stykke udstyr til vandreture og jagtture. Du kan se de mange fordele ved feltsenge her:

  • Bedre komfort end alternativer
  • Fås i letvægtsudgave, så det ikke tynger oppakningen
  • Er lavet til vandreture
  • Kan bruge under åben himmel og i telt
  • Mange muligheder for at vælge den bedste feltseng til dig
  • Ingen luft der skal ind el. ud ved brug el. sammenfoldning
  • Kompakt når den er foldet sammen

Det var slut på fordelene og herunder kan du læse hvilke ulemper der er ved feltsenge.

Ulemper ved feltsenge

Det er ikke mange ulemper ved en  feltseng, hvorfor det også er blevet et populært valg blandt outdoor mennesker der tager på vandretur og campingtur, men ønsker lidt ekstra komfort. Nogle er der dog, og de er her:

  • Du kan ikke undgå at den er lidt mere upraktisk, da den består af hårde stænger der ikke kan modelleres som liggeunderlag og madrasser
  • Det kan være en udfordring at finde helt stabil grund, da det jo er en slags seng med ben

Ulemperne går mest på det materialerne og praktikken i at pakke dem og bruge dem, hvor man kan sige at luftmadrasser og liggeunderlag måske er mere medgørlige og former dig som man gerne vil have det. I de fleste tilfælde vil det dog ikke være et problem.

Du kan også finde smarte feltsenge til børn el. rejsesenge til vandreture når du har en baby el. et barn med. De er super smart da nogle af disse rejsesenge nærmest fungere som et lille telt i sig selv, med myggenet og kan altså også bare bruges på en strandtur.